Välkommen till min cykelblogg

Jag som skriver heter Sven-Åke Andersson. I 45 år har jag cyklat i Stockholm, till jobbet, till affären, till badsjön. Cykeln är ett fantastiskt transportmedel som snabbt tar dig dit du vill utan köer och utan kostnad och ger dig dessutom gratis motion. Denna blogg kommer till största delen att handla om dagens situation för oss som cyklar i Stockholm och dess närområden. Det kommer att bli en kritisk betraktelse över många års försummelser när det gäller utbyggnaden av cykelnätet i Stockholm, men den kommer också att visa på de framsteg som trots allt görs för att förbättra infrastrukturen för oss cyklister. Ni kan även följa mig på Twitter @svenand

Motobecane

Här poserar jag någon gång i början av 80-talet med min urtjusiga Motobécane Grand Touring.

En reaktion på “Välkommen till min cykelblogg”

  1. Hej
    Tack för trevlig läsning och granskning av cykelbanor och infrastruktur i Stockholm. Är själv uppväxt där men utflyttad. Använde sällan cykeln till arbetspendling då avstånd till arbetet var drygt 4 mil, men ofta i rekreations och motionssyfte. Minns väl hur idiotiskt korkat de utformat många cykelstråk.

    Bilar tycks alltid gå först oavsett. Hornsgatans cykelfält där jag ofta passerade var rena skräckupplevelsen många gånger. Svängande bilar, vägarbeten, lastplatser, parkerade bilar, mm. En korvkioskägare påpekade just hur oskyddade vi är som cyklister. Något som trafikkontoret inte verkar tänka en suck på.

    Saknar ofta känslan av att cykla i Stockholm men det miljövänliga tågbolaget SJ som monopolkör till mitt område vägrar möjlighet att ta med cykel. Ännu ett bakslag mot cykelsverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>